Во текот 20 години искуство да се направи струг машина во јужниот дел на Кина

Guangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123

Краток опис:

TSUGAMI B0123 model swiss type cnc lathe machine
Широк избор на стругови за вртење од швајцарски тип најдобро одговараат на вашата апликација
Завршена линија на серијата BO и одговара од 7мм до 38мм
Засилената варијација и богатите опции покриваат разновидни работни парчиња

Дета Product за производот

Ознаки на производи

Guangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining CenterГлавна изведба
1. Дијаметар на залиха на работна шипка Ø3~Ø12 mm
2. Макс. machining length 210mm(80/170 мм: Ротациона водилка черупка) / 45 мм (guide bush less)
3. Макс. Дијаметар на дупчење на главното вретено Ø7mm
4. Макс. Main spindle tapping diameter M6 x 1mm
5. Едноделната основа за лиење и косиот кревет одржуваат добри стабилни перформанси на машинатаGuangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining CenterGuangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining Center

Ø12 m 3-axis control

Напред & назад истовремена обработка
Задно вретено
Вкрстен ротационен алат Опција
Комплет без водич Опција
Водечка черупка со директно возење Опција
C-оска Опција
Вкрстена цврста чешма Опција
Број на алатки
Капацитет за складирање на OD алат 9
Вкрстено ротирачко Опција
Напред Поправено 4
Ротари
Назад Поправено
Ротари
Вкупен капацитет за складирање на алатот 13

 

Зона на алатGuangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining Center

 

ИзгледиGuangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining Center

 

ЦПУ делови за обработкаGuangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining Center

 

Соберете чаши и водич за черупка за стандардната спецификација на Цугами

B0123-III
Главното вретено собра чак 2601-1185
Задното вретено собира чак
Водечка черупка Тип на носач 2621-1185
Тип на директен погон 2621-1185

 

Избор на алатка во живо (опција)

B0123-III
Вкрстен вежба 2 вретена паралелно(Вкрстен вежба:2,Вртење(Напред):3,Вртење(Заден дел):3,Фронтален држач за дупчење:Ø20 x 4) 3220-Y5130
2 вретена се поместија(Вкрстен вежба:2,Вртење(Напред):3,Вртење(Заден дел):3,Фронтален држач за дупчење:Ø20 x 4) 3220-Y5140
3 вретена (Вкрстен вежба:3,Вртење(Напред):2,Вртење(Заден дел):3,Фронтален држач за дупчење:Ø20 x 4) 3220-Y5150
4 вретена (Вкрстен вежба:4,Вртење(Напред):2,Вртење(Заден дел):3,Фронтален држач за дупчење:Ø20 x 4) 3220-Y5160
Глава за вртење на конец Глава за вртење на конец (Вртење(Напред):2,Вртење(Заден дел)

:4,Држење за фронтално дупчење:-)

3220-Y6540
Крст: едно вретено
Предна алатка во живо Предни алатки во живо: 3 (Модуларен тип:1) 3220-Y7060
Вретено на алатот Во врска со алатките за назад во живо(3220-Y7060) 3281-Т051
Вретено со двојно лице 3220-Y7065
Назад во живо алатки Алатка во живо на задна објава за алат(Модуларен тип:2 дупки)
Вретено со двојно лице Во врска со алатките за назад во живо(3220-Y7070)
Адаптер за задна алатка
Вретено на алатот за назад вкрстено
Фиксни алатки 2 алатки
Став за алат со оска Y2 Алатки во живо Напред : 2/Крст : 2
Фиксни држачи за вежба 4 алатки

 

Главна спецификација

Модел B0123-III
 

 

 

 

 

Капацитет на машината,

Опсег на обработка

Дијаметар на залиха на работна шипка Ø3~Ø12 mm
Макс. должина на обработка 210мм(80/170 мм: Ротациона водилка черупка) / 45 мм (guide bush less)
Макс. Дијаметар на дупчење на главното вретено Ø7 мм
Макс. Дијаметар на прислушување на главното вретено M6 x 1 мм
Макс. Дијаметар на чукање на задното вретено
Макс. Дијаметар на дупчење на задното вретено
Макс. Дијаметар на прислушување на вретеното на грбот
Макс. Вкрстен дијаметар на дупчење Ø6 ( опција)
Макс. Дијаметар на вкрстено прислушување M5x0.8 (опција)
Макс. Дија за сечење на вдлабнатини на вретеното за алат. Ø30 (опција)
Макс. Дијаметар на задното дупчење
Макс. Дијаметар на тапкање назад
 

 

 

 

 

Машина

ри

Брзина на главното вретено 200-12,000 р / мин
Брзина на вретеното на грбот —-
Брзина на черупка со ротационен водич 200 до 8000 R/min ротациона водилка черупка од тип на носач / 200-12000 R/min ротациона черупка со директен погон
Брзина на вретеното на алатот 200 до 8000 р / мин (опција)*3 (номинална брзина 7000 р / мин)
Вкупен капацитет за складирање на алатот (Стандард / Макс. : Опција) 13
Големина на алатката 12 mm x 12 mm x 85 мм
Брза брзина на премин 32 m/min ( X 1:24 m/min)
Контролирана оска ( линеарни оски ) 3-оска

 

 

 

Конверзија на брзината на моторот

оска

кол

Главно вретено 1.5/2.2 KW
Задно вретено
Оска 0.5 KW (X1, X2, Y1, З1, З2)
Вкрстен вежба 0.75 KW (опција)
Collant pump 0.25 KW
Пумпа за масло за подмачкување 3 W
 

 

Напојување и други

Нето маса 1500 кг
Потреба за извор на енергија 7 kVA
Потреба за компримиран воздух 0.4 MPa или погоре
Стапка на испуштање воздух 50 NL/мин
Капацитет на резервоарот за течноста за ладење 115 Л
Width x detpth x height 1590 x 1135 x 1700

 

NC спецификации

ставка BO123-III
NC единица FANUC 0i Mate-TD*1
Контролирани оски X1, З1, Y1
Најмал влезен прираст 0.001 мм (X во дијаметар)
Најмало зголемување на командата X: 0.0005 мм, други оски: 0.001 мм
Максимална програмабилна вредност ±8 цифри
Метод на интерполација Линеарна , кружен
Стапка на храна 1 до 6,000 мм / мин
Надминување на стапката на напојување 0 до 150 % во 10% зголемувања
Живеј Г04 0 до 99999.99

ABS / Команда INC

X,Y,ОД : апсолутна , У, В , W : Инкрементално

Парови за офсет на алатки Главна : 64, назад 64 ( BO073-III, BO123-III, BO203-III само главен)
LCD екран / MDI 8.4 инчи LCD во боја
Јазик на прикажување јапонски / Англиски
Големина на складирање на дел од програмата 512 k byte ( equivalent to 1280 m tape length )
Регистрирачки програми 400
Разна функција М5-цифри
Функција на вретеното S5-цифри
Функција на алатката Т4-цифри

Стандардни додатоци

ставка B0123-III
Автоматски систем за програмирање
Компензација на висината на алатот
Бројач за живот на алатот
Екран за периодично одржување
Адаптер за главно вретено
Адаптер за задно вретено
Водечки адаптер за черупка ー(B073-III standard)
Преклопување на вратата
Детектор за ниво на течноста за ладење
Единица за ладење на вретеното
Стандардни алатки
Транзитни стеги
4-држач за дупчење на дупка
Повлечена млазница за течноста за ладење
Автоматско исклучување на струја
Преден столб за алат: 4-вретено вкрстен вежба
Држач за дупчалка за длабока дупка (φ25mm×2)
Функција за автоматско исклучување/Функција за автоматско соочување
Прочистување на воздухот на главното вретено/задното вретено
Прочистување на воздухот со вкрстено вежбање
Главна сопирачка на вретеното
Контрола на C-оската за главните/задни вретена
Држач за вежба (Единечна глава) ○(4)
Држач за дупчалка со двојни глави (Прилагодлив држач за дупчалка)
Светло за осветлување

 

NC стандардни додатоци

Ставка B0123-III
Функција за бркање
Континуирано сечење на конец
Рачен генератор на импулси
Интерфејс за влез/излез на мемориската картичка
Позадинско уредување
Време на извршување & приказ на бројот на делови
Прилагодено макро
Постојана контрола на брзината на површината
Синхрона контрола на вретеното (ротација/фаза/трасирање)
Комплет за геометрија/абење на алатот
Програмирачки внес на податоци
Чекорење & агол Р
Компензација на радиусот на носот на алатот
HRV контрола
Повеќекратен повторувачки циклус
Проширено уредување на програмата
Циклус на дупчење во конзерва
Цврста чешма (Главно вретено, задно вретено) ○*
Откривање на флуктуација на брзината на вретеното
Откривање на прекин (Диференцијален тип на брзина)
Рачна рачка за повторна функција
Зачувана проверка на мозочен удар 2,3
Големина на складирање на дел од програмата 512Kbyte
Регистрирачки програми 400

Опции

бр. Ставка B0123-III
Водич со автобус Стационарна водичка черупка
Ротациона водилка черупка од тип носач
Водечка черупка со директно возење ○*6
Комплет без водич
 

 

 

Напредно

функционален систем

 

Контрола на оската C на главното вретено
Контрола на оската C на задното вретено (Сопирачката е опционална) ○*1
Вретено 1° индекс
Вретено 15° индекс
Главна сопирачка на вретеното
Задно вретено 15° индекс ○*1
Задно вретено 1° индекс ○*1
Сопирачка со задна вретена ○*1
Алатка во живо покрај задното вретено
Вкрстен вежба (модуларен тип:1)
2-вретено вкрстен вежба
3-вретено вкрстен вежба
4-вретено вкрстен вежба
Систем со висока прецизност

 

0.1 μm резолуција
Регулатор на температурата на маслото за ладење
Прекинувач на допир со оска X2 ○*3
 

 

Алатки во живо

(Заден столб за алат)

 

Заден погон
Вретено на алатот
Вретено со двојно лице
Аголна глава за дупчење
Глава за вртење на конец
Хобинг глава
Алатки во живо

(Задна објава на алатката)

 

Заден погон ○*3
Вретено на алатот ○*3
Вретено на алатот за назад вкрстено ○*3
Адаптер за задна алатка ○*3
Поврзано со течноста за ладење

 

Собирач на магла
Единица за пумпа со висок притисок
Удар на масло со код М
WAVY млазница за течноста за ладење
 

Работно парче

систем за празнење

 

Работен фаќач ○*2
Работен транспортер ○*1
Предно празнење ○*1
Задно празнење ○*1
Отстранување на чипови Транспортер за чипови ○*1
Одржување на машината и

функции за следење

Откривање на прекин (Тип на прекинувач со допир)
Индикатор за сигнал
 

 

 

 

Поврзани со алатки

 

Адаптер за неокругла лента (главно вретено)
Адаптер за неокругла лента (задно вретено) ○*1
Соберете чак со облога од карбид
Мерач на комплет алатки
Поставата на вретеното
Држач за вежба стандарден
 

 

 

 

 

 

 

NC функции

 

Големина на складирање на дел од програмата 128 кбајти
Големина на складирање на дел од програмата 256 кбајти
Големина на складирање на дел од програмата 512 кбајти
Големина на складирање на дел од програмата 1 мбајти
Број на регистрабилни програми за проширување #1 Големина на складирање 64 Kbyte (Регистрирачки програми: 120)
Големина на складирање 128 Kbyte (Регистрирачки програми: 250)
Големина на складирање 256 Kbyte (Регистрирачки програми: 500)
Големина на складирање 512 Kbyte (Регистрирачки програми: 1000)
Програма за димензија на директно цртање стандарден
Сечење на конец со променливо олово стандарден
Циклус на сечење конец повлекување стандарден
Интерполација на поларните координати стандард (5).
Цилиндрична интерполација стандард (5).
Јазик на прикажување
 

 

Безбедност и друго

 

Прекинувач за проток на течноста за ладење
Автоматски противпожарен апарат
Светилка за осветлување стандарден
Интерфејс за фидер за шипки
Рачна рачка за повторна функција ○*6
Цврсто тапкање со алатки во живо
Влезен/излезен интерфејс RS232C
Инч/метричка конверзија
Откривање на ненормално оптоварување
Кореспонденција за течноста за ладење растворлива во вода

 

Технички датум:

1. Упатство за употреба 1 сет
2. Спецификација на системски додаток 1 сет
3. Извештај за тестирање на квалитетот 1 сет
4. Листа за пакување 1 сет

Упатство за избор на машинаGuangzhou South Lathe Machine Tools Company Limited B0123-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining Center

Испратете ја вашата порака до нас:

ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
ИСТРАЖУВАЈ СЕГА