Во текот 20 години искуство да се направи струг машина во јужниот дел на Кина

420замав mm над подлогата седло прирачник струг –3000mm должина обработка

Краток опис:

Main Features(CN6240B/3000 manual Lathe)
1. Machining length up to 3000mm
2. Swing over bed diameter 420mm
3. Swing over bed diameter630mm on saddle place
4. Лиење основа и 2 парчиња со работен кревет
5. Дијаметарот на отворот на вретеното е 82мм
6. Roundness is not exceeding 0.01mm
7. Cylindricity is not exceeding 100mm
8. Должината на мерката не надминува 0,01 мм
9. Сурфажност(Надвор) не надминува 25um
10. Нов дизајн за брзо движење за Z-оска.
11. Машината има голема прецизност, низок шум, добра ригидност, нов стил,итн

Дета Product за производот

Ознаки на производи

420замав mm над подлогата седло прирачник струг –3000mm должина обработка

Main Features(CN6240B/3000 manual Lathe)
1. Machining length up to 3000mm
2. Swing over bed diameter 420mm
3. Swing over bed diameter630mm on saddle place
4. Лиење основа и 2 парчиња со работен кревет
5. Дијаметарот на отворот на вретеното е 82мм
6. Roundness is not exceeding 0.01mm
7. Cylindricity is not exceeding 100mm
8. Должината на мерката не надминува 0,01 мм
9. Сурфажност(Надвор) не надминува 25um
10. Нов дизајн за брзо движење за Z-оска.
11. Машината има голема прецизност, низок шум, добра ригидност, нов стил,итн

420mm swing over bed saddle manual lathe –3000mm machining length-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining Center

Главна спецификација

Модел CN6240B
Главна спецификација Висина на центарот на вретеното 210 мм
Замав преку креветот 420мм
Макс. должина на работното парче 3000 мм
Алатките патуваат по З-оска 3000 мм
макс. дијаметар на обработка на носач на алат 220 мм
Дијаметар на материјалот од шипката 80мм
Вретено Вретено со дијаметар Φ82
Aperиркач на ротација на вретеното φ90 / 1:2
Опсег на брзина на вретено 900 1600 вртежи во мин , 24 одделение за двете ротации
Поддржувач на алатки Макс. Патување со X-оска на поддржувачот на алатки 320 мм
Макс. патување на поддржувач на мали алатки 145 мм
прецизност на Z-оската 1 mm / чекор. 300 мм / р
Прецизност на X-оска 0.05 mm / чекор. 5 мм / р
предност на поддржувач на мала алатка 0.05 mm / чекор 5 мм / р
Опсег на агол на ротација на бедем 1° / чекор
Централна висина до страната на поддржувачот Приближно -28 мм
Димензија на алатката(H x W) 25 mm × 25 mm
Стапка на гасови за Z-оската 0.028~ 6,43 mm / r 93 оценки
Стапка на гасови за X оска 0.012~ 2,73 mm / r 93 одделение
Опашка Конус на ракав за опашка MT5
Максимално патување на ракавот на опашката 150 мм
Максимално патување на опашката на X-оската ± 15 мм
Навојна завртка Теми метрички терени 0.5224 фунти 48 оценки
Теми од инчи на теми 72/ 1/8 т / ин 48 оценки
Теми со модуло теми 0.5~ 112 мм 42 оценки
Теми со дијаметрални терени 56~ 1/4 ДП 45 оценки
Мотор Главен мотор 7.5 KW
Главна брзина на моторот 50Hz 1500 р / мин
Мотор на пумпа за ладење 90W
Општа димензија(L x W x H) 3000 мм 4800×1043×1275 mm
Нето маса 3200 килограм
Појас Спецификација на главниот погонски ремен Б - 2260 мм

Прецизен стандард

Единица:мм

Инспекциска ставка Кина стандард Фабрички стандард
Прецизност на машината IT8 IT8
Прецизност на обработка на кружноста на работното парче 0.007мм 0.006мм
Прецизност на цилиндричноста на работното парче 0.015мм / Ф300мм 0.013мм / Ф200мм
Машини за обработка на површинско ниво на работното парче Ra3.2μm Ra2.8μm
Машини за обработка на едноставност во работното парче 0.02мм / 300мм 0.018мм / 300мм

Стандардни додатоци за конфигурација

Име Спецификација Марка Забелешка
Главен мотор 7.5 KW Трифазен асинхрон мотор Направено во Кина
Лежиште на вретено Прецизна оценка5 Направено во Кина
Завртка со X -axis Направено во Кина
ОД- завртка за оска
Рачен чак 3 Вилици чак 250мм Направено во Кина
Електрични компоненти Направено во Кина

Стандардни додатоци:

бр. Име Спецификација QTY
1 Збир на осветлување 1 сет
2 Систем за ладење 1 сет
3 3 Вилиците чак 250 1 сет
4 3 Вилиците чак транзитна плоча φ250 1 сет
5 Опашка MT5 2 сет
6 Крлеж со опашка 1 : 20/М.Т5 1 сет
7 Двоен клуч за глава 1012 × S91-1 1 сет
8 Двоен клуч за глава 1417 × S91-1 1 сет
9 Двоен клуч за глава 1922 × S91-1 1 сет
10 Двоен клуч за глава 2730 × S91-1 1 сет
11 Клучен клуч клуч 22 S92-3 1 сет
12 Свиткан клуч за еднократен орев 45252 S93-1 1 сет
13 Свиткан клуч за еднократен орев 11530130 S93-1 1 сет
14 Свиткан клуч за еднократен орев 14560160 S93-1 1 сет
15 внатрешен шестоаголен клуч 5 S91-7 1 сет
16 внатрешен шестоаголен клуч 6 S91-7 1 сет
17 внатрешен шестоаголен клуч 8 S91-7 1 сет
18 внатрешен шестоаголен клуч 10 S91-7 1 сет
19 внатрешен шестоаголен клуч 12 S91-7 1 сет
20 Шрафцигер 150 1 сет
21 Масло пиштол YQ100 1 сет
22 Завртка за нозе М16 × 400;GB799-76 6 сет
23 Орев М16;GB52-76 6 сет
24 Мијалник 16;GB97-76 6 сет
25 Ременски триаголник 40 прирачник за серии B2260 (89 ″ 4 сет
50 прирачник за серии B2330 (92 ″ 4 сет
26 Променете ја брзината Z = 84 (за 50 сериска машина 1
27 Променете ја брзината Z = 69 (за 40 сериска машина 1
28 Променете ја брзината Z = 56;60 1
29 Променете ја брзината Z = 57 1

Технички датум:

1. Упатство за употреба машина 1 сет
2. Сертификација на машина 1 сет
3. Листа за пакување 1 сет

Испратете ја вашата порака до нас:

ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
ИСТРАЖУВАЈ СЕГА