Во текот 20 години искуство да се направи струг машина во јужниот дел на Кина

Precision Machining The Role of Lathe Machines

Guangzhou South CNC Machine Tools company is a large private enterprise which produces series lathe machine professionally. We have strong technical team from the state-owned large-scale machine tool production enterprises and our flexible management mechanism provides them space to give fully to play talents. Mean while we have a number of new large-scale processing equipment, such as CNC grinding machines center, grinders with CNC guide rail. Imported 5-axis CNC vertical and horizontal machining center, which was from Spain and gear noise detection equipment etc. Through more than years of development, the company can make more CNC lathe machine, manual lathe machine and so on and sells about 10000 sets per year. The company owns gear factory, фабрика за обработка, assembly factory and CNC machine tool plant, also the heat treatment plant.

With the lathe machine technology developments, now there are more models are populiar in the market.

1) manual lathe machine, generally it was populiar before when there is no controller or the controller is not stable. in the current days the manual lathe is only for small quantity parts manufacturing.

2) flat bed cnc lathe machine for heavy duty machining, mostly it is for roughing machining and middle quality machining, but for this kind of machine, it is not convinent for chip removal.

3) with more and more experience for the machining, several years ago, the slanting bed machine was designed and made. this kind of cnc lathe machine is accepted and populiar by the market. it is better for more quantity parts as it is moving fast and machining fast.

 

Precision Machining The Role of Lathe Machines-Manual Lathe Machine, Economic CNC Lathe Machine,  Heavy Duty Flat Bed CNC Lathe Machining Center

mini lathe machineA Guide to Frequently Asked Questions

1.Што е машина за струг?
2.How is the cutting depth adjusted in a lathe machine?
3.How is the tool changed in a quick-change toolpost on a lathe machine?
4.How do you measure and set the cutting speed on a lathe machine?
5.Can a lathe machine be used for non-cylindrical turning?
6.What safety precautions should be followed when operating a lathe machine?
7.Кои се главните компоненти на машината за струг?
8.How is a lathe machine different from other machining tools?
9.Како работи машината за струг?
10.Кое е значењето на кочијата во машина за струг?

1.Што е машина за струг?

A lathe machine is a machine tool used for shaping metal, wood, or other materials by rotating a workpiece on its axis against a cutting tool. It is used to create cylindrical parts, as well as other shapes, by cutting, дупчење, брусење, or knurling the workpiece.

2.How is the cutting depth adjusted in a lathe machine?

The cutting depth is adjusted in a lathe machine by adjusting the tool post height. The tool post height is adjusted by turning the tool post handwheel, which moves the tool post up or down. The cutting depth is then adjusted by moving the tool post to the desired height.

3.How is the tool changed in a quick-change toolpost on a lathe machine?

Алатката се менува со олабавување на рачката за заклучување на столбот за алат, лизгање на столбот за алат до саканата положба, а потоа затегнете ја рачката за заклучување. Алатот потоа се вметнува во држачот за алат и се прицврстува со соодветниот механизам за стегање.

4.How do you measure and set the cutting speed on a lathe machine?

The cutting speed on a lathe machine is typically measured in revolutions per minute (RPM). The cutting speed is determined by the material being cut, the size and shape of the cutting tool, and the desired finish. To set the cutting speed, the operator must adjust the spindle speed of the lathe. This is typically done by adjusting the speed control knob on the lathe.

5.Can a lathe machine be used for non-cylindrical turning?

Yes, a lathe machine can be used for non-cylindrical turning. Lathes are capable of performing a variety of operations, including turning, со кои се соочува, grooving, threading, and drilling. Non-cylindrical turning operations can include tapers, angles, and contours.

Can a lathe machine be used for non-cylindrical turning?

6.What safety precautions should be followed when operating a lathe machine?

1. Носете соодветна заштитна опрема, како што се заштитните очила, hearing protection, and a face shield.

2. Make sure the lathe is properly secured to the floor or workbench.

3. Ensure that the workpiece is properly secured in the chuck or other holding device.

4. Make sure the cutting tool is sharp and properly adjusted.

5. Keep hands and clothing away from the cutting area.

6. Make sure the lathe is turned off when not in use.

7. Make sure the lathe is properly lubricated and maintained.

8. Make sure the work area is well-lit and free of debris.

9. Make sure the lathe is not overloaded.

10. Make sure the lathe is not operated in an area with combustible materials.

7.Кои се главните компоненти на машината за струг?

1. Кревет: Креветот е главната структурна компонента на стругот и обезбедува стабилна основа за сите други компоненти.

2. Главен материјал: Во главината е сместено вретеното, што е ротирачкото вратило кое го држи алатот за сечење.

3. Опашка: Опавчето е подвижна потпора што го држи работното парче на место додека се обработува.

4. Кочија: Кочијата е подвижна платформа која го држи алатот за сечење и го движи по должината на работното парче.

5. Водечка завртка: Завртката е шипка со навој што се користи за движење на кочијата по креветот.

6. Feed Rod: Шипката за напојување се користи за придвижување на алатот за сечење во и надвор од работното парче.

7. Објава на алатката: Столбот за алат е платформа која го држи алатот за сечење на место.

8. Чак: Чак е уред кој го држи работното парче на место додека се обработува.

8.How is a lathe machine different from other machining tools?

A lathe machine is a type of machining tool that is used to shape and cut materials such as metal, wood, and plastic. It is different from other machining tools because it uses a rotating workpiece to shape the material, while other machining tools use cutting tools to shape the material. Lathes are also capable of performing a variety of operations, such as drilling, boring, and threading, while other machining tools are limited to specific operations.

9.Како работи машината за струг?

Машината за струг е машинска алатка која го ротира работното парче околу оската на вртење за да изврши различни операции како сечење, брусење, крцкање, дупчење, деформација, со кои се соочува, и вртење, со алатки кои се нанесуваат на работното парче за да се создаде објект со симетрија околу таа оска. Работното парче се држи на место или со чак, предна плоча, или опашка, што е уред кој го држи крајот на работното парче на место. Алатот за сечење потоа се нанесува на работното парче, кој се ротира со однапред одредена брзина. Додека алатот за сечење се движи по работното парче, го отстранува материјалот за да ја создаде саканата форма. Брзината на алатот за сечење се прилагодува за да се постигне саканата завршница.

10.Кое е значењето на кочијата во машина за струг?

The carriage in a lathe machine is a part of the machine that holds the cutting tool and moves it along the length of the workpiece. It is used to control the cutting speed and depth of the cut, as well as to move the cutting tool to different positions on the workpiece. The carriage is an essential part of the lathe machine, as it allows for precise and accurate cutting.

What is the significance of the carriage in a lathe machine?

Тагови: metal lathe machine


време на испраќање: 2023-11-24
ИСТРАЖУВАЈ СЕГА